Upsala IF Friidrott bjöd på torsdagen 14 maj in till mediaträff för att berätta om hur Friidrotts-SM 2020 kommer att genomföras på Uppsala Friidrottsarena vid Gränby sportcentrum den 14-16 augusti. Förberedelser för arrangemanget fortgår enligt den ursprungliga planen, med stor förhoppning om att kunna bjuda publiken på spännande tävlingar och högklassiga resultat. Detta är givetvis under förutsättning att arrangemanget går att genomföra på ett säkert sätt med hänsyn taget till utvecklingen av COVID-19 epidemin. Under dess 125-åriga historia har ingen Friidrotts-SM tävling hittills blivit inställd.  Med den förskjutning av tävlingssäsongen som har skett så blir SM-tävlingarna definitivt en av de viktigaste tävlingarna för vår internationella elit och den viktigaste för nationella svenska friidrottseliten under 2020.

Spjutkastaren Kim Amb ser fram emot att få tävla med sina spjutkastarvänner vid SM i Uppsala. ”Att bli svensk mästare är det största man kan bli – då har man verkligen bevisat vem som är Sveriges bästa spjutkastare” Säsongsupplägget för Kim blir lite annorlunda än ursprungligen planerat nu när tävlingssäsongen skjuts framåt. Lite som inför VM i Doha förra året som också inföll sent på säsongen, där grundträningsperioden blir något förlängd. Kim känner att han träningsmässigt har byggt upp en bra plattform inför tävlingssäsongen, med sikte på att göra en ännu bättre säsong resultatmässigt i år jämfört med 2019. Detta lovar gott med tanke på att Kim´s personliga rekord är 86.07 m, satt på Friidrotts-SM 2019 i Karlstad. Bland de aktiva är tävlingssuget starkt och ovissheten om när tävlingssäsongen kan komma igång något man får hantera genom att än mer fokusera på sin träning.

 

Upsala IF Friidrotts 400 meterslöperska Klara Helander, SM-fyra 2019, ser också fram emot att få tävla på hemmaplan. Klara har en lovande inledning på friidrottsåret 2020 med ett personligt rekord (55.58 s) och en fjärde plats på SM-inomhus 2020 i februari. Sedan dess har ett bra genomfört träningsupplägg lagt grunden till ytterligare kapacitetsförbättring. Klara är en av sex SM-medaljhopp för arrangerande hemmaklubben Upsala IF.